Banner

Friskakademiet

Spesialist i arbeidshelse – et samlingsbasert årsstudium

Friskgården er den korteste veien mellom teori og praksis. Med dokumentert kunnskap og en treffsikker verktøykasse, får studentene opplæring og trening i beste praksis innen faget arbeidshelse.

Studiet «Spesialist i arbeidshelse» går over 12 mnd, tilsvarer 60 studiepoeng, er organisert med månedlige studiesamlinger og skreddersydde prosjektoppgaver med en personlig veileder mellom samlingene. Studiet består av 72 seminarer med tilhørende digital læringsstøtte og prosjektoppdrag. Sammen med arbeidsgiveren din bidrar Friskgården med skreddersøm, forskningsprosjekter og ekstern finansiering.

Alle kan ikke ta feil. Våre studier er en sikker karrierevei der du utvikler dine talenter og beste praksis på kunnskapsgrunnlaget og verktøykassen som er utviklet i samarbeid med NTNU, OsloMet, BI Handelshøyskolen og Universitetet i Tromsø.

Ved å bli kjent med deg selv i et helsefremmende perspektiv, vil du foreta en personlig reise der du utvikler helsefremmende holdninger, moderne kunnskap, får tilgang til treffsikre verktøy og oppnår gode ferdigheter i å tilrettelegge helsefremmende læringsprosesser, både på organisasjons- og individnivå for å hente fram det beste i mennesker


Målgruppe

Målgruppe

Studiet egner seg for ledere i offentlig og private virksomheter, HR-ansvarlige, fagpersoner innen folkehelse, bedriftshelsetjenester, rehabilitering og inkludering i kommuner, NAV og tiltaksarrangører. og som i andre roller jobber med mennesker i vanskelige livssituasjoner, i endrings- og utviklingsprosesser.

Studiet

Studieløpet for Friskakademiet

Studiet består av fire moduler


Modul 1

Grunnemne i arbeidshelse

Emnet går over to samlinger og gir en oversikt over arbeidshelse i et salutogent perspektiv. Studentene får også lære om salutogen tilnærming til helsefremmende arbeid, og om forebygging og rehabilitering til voksne mennesker. Det salutogene perspektivet innebærer også å styrke enkeltindividers, gruppes og organisasjoners robusthet til å mestre arbeidslivet. I emnet får studenten innføring i tema knyttet til dette.

Modul 2

Helsefremmende team & inkludering

Emnet bygger på modul 1 og går over tre samlinger. I et samfunn hvor fokus på sykdom og behandling av sykdom lett omdannes til et mål om å bli frisk eller symptomfri, vil det være viktig å sette fokus på hvordan enkeltindividet kan styrke egen robusthet og tåleevne for å mestre livet på tross av helsesvikt. Framfor å sette fokus på fravær og medisinsk behandling når helseplager inntrer, flyttes fokuset i dette kurset til nærvær, tilstedeværelse og deltakelse som aktør i et samfunn og på arbeidsplassen. Bevisstgjøring, ønske om endring, læring og trening er stikkord. Sjelden vil læring hos enkeltindividet alene være nok for å oppnå endring. For å lykkes med endring er det nødvendig at individer i sosiokulturelle miljøer, for eksempel arbeidsmiljøer og/eller familier, lærer sammen. Utvikling av langtidsfriske miljøer er relevant både i et helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende perspektiv.

Modul 3

Flokeløser i arbeidshelse

Emnet bygger på modul 2 og går over tre samlinger. En flokeløser jobber både på individ og systemnivå. Arbeidstakere med redusert arbeidsevne må forholde seg til mange aktører; NAV, helsepersonell, arbeidsgiver; som på ulike måter skal bistå med å komme framt til en løsning. Flokeløseren leder en prosess sammen med arbeidstakeren og alle sentrale hjelpere og er på den måten «garantisten» på framdrift. Den planmessige prosessen skal styrke og avklare arbeidsevne og komme fram til en løsning som oppleves god både for arbeidstaker og arbeidsgiver.

Modul 4

Bedriftsveileder

Emnet bygger på modul 3 og går over tre samlinger. Mange arbeidsorganisasjoner sliter med høyt fravær og en kultur med fokus på risikofaktorer og avvik. En ser ofte at det blir mindre fokus på det friske og de helsefremmende faktorene. Emnet utdanner bedriftsveiledere som skal bistå arbeidsplasser og ikke minst arbeidsgivere med lederstøtte for å skape helsefremmende arbeidsplasser og lønnsomme bedrifter. Bedriftsveileder kartlegger helsefremmende faktorer i arbeidsmiljøet og blant medarbeiderne i tillegg til å utvikle langtidsfriske, inkluderende og lønnsomme arbeidsplasser.

CTA

Ta kontakt

Noe du lurer på?

Ta kontakt over telefon eller epost om du har spørsmål.
Vi deler gjerne våre erfaringer!

Kontakt oss
Ta kontakt
Gradient for SVG
Footer-new