Sykefraværsoppfølging
Fra sykemeldt til langtidsfrisk
Sykefraværsprogrammet går over 12 uker og er 3-delt. Programmet har som målsetting å rehabilitere den sykmeldte tilbake til jobb – som en langtidsfrisk og lønnsom medarbeider. Det forutsetter effektive læringsprosesser, tett samarbeid og oppfølging over tid, der Friskgårdens kursledere og veiledere leder den strukturerte læring & mestringsprosessen.
- Dialogmøtet avklarer riktig tiltak for friskmelding og oppfølging av både leder og den sykmeldte
- Lederopplæring gir leder kunnskap og ferdigheter i praktisk og effektiv sykefraværshåndtering
- Programmet «Fra sykmeldt til langtidsfrisk» avklarer og styrker arbeidshelsen til den sykmeldte og bidrar til jobbmatch og lønnsomt nærvær som en varig løsning

Friskmelding
7 trinn til friskmelding
For sykmeldte – for bedriften – for velferdsstaten
Friskgården har gjennom 20 års forskning og praksis fått et gjennombrudd i arbeidet med å håndtere og redusere sykefraværet.
Friskgårdens lærings- og mestringsprogram «Fra sykmeldt til langtidsfrisk»
- Metodisk kartlegging
- Treffisikker handlingsplan
- Rask avklaring av saker
- Kompetent prosjektleder
- Lederstøtte for varig løsning
- Samarbeid med fastlege og NAV
- Oppfølging over tid
Ekspertbistand
Har du ansatte med langvarig og/eller hyppig sykefravær hvor det kunne vært formålstjenlig med bistand fra en ekstern jobbekspert for å finne frem til en god løsning?
Tilskudd til ekspertbistand fra NAV er et virkemiddel i den nye IA-avtalen som skal støtte opp under arbeidet med å forebygge og redusere sykefravær på arbeidsplassen. Tilskudd til ekspertbistand gis for at arbeidsgiver og arbeidstager skal få hjelp av en nøytral ekspert for å finne frem til den rette løsningen med målsetning og å få den ansatte tilbake på jobb i eksisterende stilling eller i et annet arbeid hos nåværende eller en annen arbeidsgiver
Friskgården gir eksperbistand. Våre veiledere har god kompetanse på sykefravær og arbeidsmiljø, og er dyktige til å avklare utfordringene som fører til sykefravær og gode på å finne frem til riktige tiltak og finne frem til gode løsninger.
Bistand ved sykefravær og attføring, herunder IA-arbeid
Forebygging på individ- og organisasjonsnivå, blant annet oppfølgingsprosjekter, forebyggende og helsefremmende organisatoriske tiltak, individuell oppfølging og tilrettelegging.